A Dong
About us
Początki restauracji “A Dong” sięgają 1992 roku, kiedy to w Krakowie, na ulicy Brodzińskiego, otworzył się pierwszy lokal o tej nazwie. To w nim rozpoczęła się historia tego wyjątkowego miejsca. Szefem kuchni był tam bowiem obecny właściciel sieci, który tak samo jak wtedy tak i dzisiaj, w pełni angażuje się w przygotowywanie dań i zawsze dba o to, by były jak najwyższej jakości.
Sukces pierwszego “A Donga” umożliwił otwarcie kolejnych punktów zlokalizowanych w największych śląskich miastach, takich jak Katowice, Częstochowa oraz Gliwice. Jednak więź jaka łączyła nas z Krakowem i tutejszymi klientami okazała się silniejsza i sprawiła, że w 2008 powróciliśmy do Małopolski. Właśnie wtedy otworzył się pierwszy z dzisiejszych lokali, zlokalizowany w Modlniczce, a niedługo po nim także filia w Węgrzcach i Niepołomicach.
Chociaż od tego czasu wiele się zmieniło, niezmienne pozostaje nasze przywiązanie do klientów i troska o smak naszych dań. Dziękujemy, że pozwalacie nam się rozwijać i jesteście z nami od tylu lat!
Sprzedaż na wynos
Telefoniczna rezerwacja miejsc
Możliwość płatności kartą
Parking obok restauracji